Jesus og Muhammed

kr 250,00

På lager

Produktnummer: 978-82-93520-31-3 Kategorier: , ,

Beskrivelse

I disse dager for 9 år siden gav Einar Gelius ut boken “Sex i Bibelen”. Den skapte store overskrifter og mye debatt.
Nå gir Einar Gelius ut en ny bok som utvilsomt også vil skape både oppmerksomhet og debatt – nemlig boken om “Jesus og Muhammed”
Bokens tittel, «Jesus og Muhammed», er fra forfatterens side ment som et bidrag i forståelsen av de to religiøse lederne og deres trosretninger, der han mener kunnskap og fakta er blant de viktigste elementene i den utviklingen og polariseringen vi ser i samfunnet. Denne høsten har det vært mye fokus på både muslimhat og islamofobi – men hva er egentlig islam og hvordan skal islam tolkes?
I boken tar han for seg likhetene, og hva som er forskjellene mellom Jesus og Muhammed.
Hvem var de i sin samtid, og hvem er de i dag? Og hva er deres budskap? Dette er spørsmål han drøfter i boken.
Einar Gelius forankrer sin hovedtese i at forskjellen mellom Jesus og Muhammed dreier seg om følgende: Frihet kontra tvang. Frigjøring kontra underkastelse.
I boken «Jesus og Muhammed» skriver forfatteren at klima- og miljøspørsmålene per i dag synes å være vår tids store utfordring som overskygger andre og minst like viktige spørsmål.
I den samfunnsutviklingen han mener å se, ligger det minst like store utfordringer i spørsmål som handler om vårt demokrati og vår frihet.

– For våre vestlige frihetsidealer, og vår kristne og humanistiske arv utfordres stadig oftere av islams verdigrunnlag og ideologi, skriver han.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0,400 kg
Dimensjoner 14 × 21 cm
Forfatter

Innbinding

Sider

192

Utgitt år

0

Your Cart