Det var der vi ble til

kr 398,00

På lager

Varenummer: 978-82-8316-039-0 Kategorier: ,

Beskrivelse

Den fullstendige og gjennomillustrerte boka om Magasinet, som betydde enormt mye for mange, både lesere, forfattere i illustratører. «Magasinet var annerledes enn de andre ukebladene. Det var mer enn bare underholdning. Magasinet var opplysning. Om samfunn, natur og mennesker. Det utvidet vår fantasi og ga oss større forstand. Magasinet var vår egen virkelighet. Vår egen drøm og tanke.

Kaare Espolin Johnson var en av de som ga Magasinet et ansikt. I 20 år illustrerte han og Magasinet fortellinger og dikt av kjente og ukjente skrivende folk. Tiden i Magasinet betydde mye for Kaare Espolin Johnson. En gang sa han til meg: «- Det var der vi ble til.» Til å begynne med het det ArbeiderMagasinet. Senere endret det navn til Magasinet For Alle. Men på folkemunne var det Magasinet. Mange fikk sjansen i Magasinet. Og ikke så rent få av de som kom ble anerkjente forfattere. For redaktør Nils Johan Rud var ethvert innsendt manuskript like originalt som et fingeravtrykk. De refuserte ble sendt i retur med en kommentar om hva som kunne gjøres bedre. Rett eller urett? Han trøstet seg med at var det mer blod enn blekk i dem, så kom de tilbake. Og når han leste deres håpefulle manuskripter var det ett spørsmål han alltid stilte seg selv: «- Er det et menneske i det de forteller?»

Med denne boka vil jeg fortelle om Magasinet. Som et enestående fenomen i vår kulturhistorie. Som folkeopplyser og samfunnsdanner. Og om menneskene som skapte det.»

Tilleggsinformasjon

Vekt 1,420 kg
Dimensjoner 21 × 28 × 4 cm
Forfatter

Innbinding

Sider

270 sider, rikt illustrert

Utgitt år

0

Your Cart