En øy for seg selv

kr 200,00

Drømmen om en øde øy, drømmen om å bosette seg og leve i solskinn under palmene. Fiske og spise kokosnøtter… Tom Neale gjorde drømmen til virkelighet og ble boende i sitt paradis i årevis. I denne boken beskriver han sitt ukuelige arbeid for å oppnå drømmen, hvordan det er å leve på en øde øy og kampen for å komme tilbake etter å ha vært nødt til å forlate sitt paradis.

For det var nettopp paradis Tom fant – han elsket den daglige rutinen, han elsket å bygge opp hagen og dyrke jorda. Ikke minst – han elsket å være alene. Boken viser en verden du kunne finne helt fram til 60-tallet og kanskje finner du den enda? Det er heldigvis lov å drømme!

Boken gir også nærmest en oppskrift på hva du må ha med deg og hvordan du skal klare deg – også om paradiset blir rammet av en orkan som kan utradere alt på øya. En fantastisk fortelling om en helt spesiell mann – denne gangen er det lite seiling involvert, men hvem bryr seg vel om det?

Boken er klassisk designet, i hardcover og med silkebånd!

Tom Neale
Tom Neale (1902-1977) ble født av engelske foreldre, men vokste opp på New Zealand. Han tilbrakte fire år i marinen og deretter «streifet» han rundt i Stillehavet i nærmere 30 år. Underveis hadde han blitt kjent med forfatteren Dean Frisbie som hadde tilbrakt tid på Suvarov og nettopp det bekjentskapet ga næring til drømmen: bosette seg ganske alene på Suvarov! Først som 50-åring kom han seg endelig dit. Han tilbrakte nærmere 25 år i sitt paradis – til og fra. Denne boken beskriver Toms første seks år på øya – først en periode på to år – deretter seks «frustrerende år» – og deretter fire nye år. Mellom oppholdene rakk den «godt voksne» Tom å gifte seg og få to barn: Arthur og Stella, men dem forteller ikke boken noe om! Stella har imidlertid skrevet en epilog, heller ikke den har vært utgitt på norsk tidligere.7

Sider: 353

Paperback

Kategori:
0

Your Cart