I kano fra Larvik til Nilens kilder

kr 349,00

Året er 1952, vi er et godt stykke ut på vinteren, da to kjekke speidergutter – «roverspeidere» må vite – legger ut i sin kano «Viking». Et år skal de padle og seile, og målet er Nilens kilder. Kanoen er av lerret og nesten et halvt århundre gammel, guttene litt yngre. Først må de krysse fjorden. De peiler seg mot Søster-øyene før tåka legger seg og da de ankommer Struten fyr ligger det allerede et tykt snødrev i lufta. Langs svenskekysten må råken bankes åpen hver morgen før våre kjekke karer kan legge av sted.

I Italia «flotter de seg» med en flaske brus hver, får audiens hos paven før kanoen blir rundstjålet og hele 11 politimenn «tar seg av saken». I Afrika er våre to helter de store attraksjonene, ikke bare er de hvite, men de kommer padlende i et underlig fartøy. 1 ½ år bruker Reidar og Odd på sin fantastiske ekspedisjon før de, sammen med kanoen, mønstrer på «Frierfjord» med kurs for Norge. En helt fantastisk beretning om en helt annerledes seilas.

Bøkene fra Flyt Forlag kommer i et fast og forholdsvis lite format (11 x 17cm) – bøkene får plass selv i den minste bokhylle ombord i en båt! De er nå i hardcover. Opplagene er små, helt nede i 100 eksemplarer av enkelte titler.

Forfatter: Reidar Teigen
Hardcover – 11 x 17 cm

Kategori:
0

Your Cart