Ingeniør Andrées Luftferd

kr 198,00

Spitsbergen 11. juli, 1898. Hele Europa holdt pusten da den svenske ingeniør og oppfinner Salomon August Andreés steg til værs med ballongen «Ørnen» og la ut  på den dristige ferden med Nordpolen som mål. Sommeren før hadde han forgjeves ventet på gunstig vind, men endelig stemte vindretningene. Sammen med seg hadde han to menn, Knut Frænkel og Nils Strindberg. Ballongferden startet ut i Virgohavn på Danskeøya. Straks etter at de var i kang, mistet de 2/3 av slepelinjen, og ballongen lot seg dermed ikke lenger styre. Så ble alt stille.

En menneskealder senere, i 1930, fant den norske ishavsskuta «Brattvåg» levningene av ekspedisjonen, deriblandt Andreés og Strindbergs notater. Ette tredjemann fantes ikke en linje. Hva tenkte Knut Frænkel, som ikke ytret seg på papiret?

Per Olof Sundman lar Frænkel fortelle, og oppnår på den måten en viss grad av dikterisk frihet, samtidig som hanbygger på et stort kildemateriale. For denne dokumentarromanen ble Per Olof Sundman tildelt Nordisk Råds litteraturpris i 1968.

Forfatter: Per Olof Sundman

Sider: 345

Innbundet

Kategori:
0

Your Cart