Lykkelig den som finner sin øy

kr 249,00

I noen år etter krigen seilte James S. Rockefeller Jr. rundt i en verden som ennå ikke kostet stort, der en sol man ble brun og ikke brent av skinte dagen lang og nattens stjerner hang opp ned, der man plukket himmelsk velsmakende mat rett fra overdådige trær, der menneskene var frie og glade. Stillehavets havner var gjestfrie inntil det mistenkelige, havnemyndighetene tok det piano og alt til sin tid.

Ved reisens slutt befinner den reisende seg på hurtigruten, på vei til Finnmark. Jorden er rund, kan han konstatere og han har en jobb å gjøre. Dessuten har han truffet en kvinne, ingen hvemsomhelst kvinne heller. Som ham har også hun vært i Polynesia. Hun har ikke bare vært der. Liv, som hun heter, har levd et år på Fatu Hiva sammen med sin første mann, Thor Heyerdahl. Hun, Liv, er den fødte hjemstavn for en mann som har fartet storsirkelen rundt i bedagelig lystseilas etter en øy å ankre opp ved.

Om James Stillman Rockefeller Jr.:«Pebble» som han ble kalt ble født 1926 i New York. Hans far hadde, blant annet som president i First National City Bank i New York, et stort navn i USAs finans­verden, hvilket betydde at Pebble ikke akkurat led noen nød i opp­veksten. Etter å ha tjenestegjort for onkel Sam i 3 år, pluss tre års studier, kjøpte han en gammel holk av en tomaster. Sammen med to kame­rater fikk han skuta i seilbar stand, gjorde drømmen til virkelighet og dro utover i Stillehavet mot de mest eksotiske opplevelser. Etter Stillehavs­seilasen havnet Pebble i Norge der han traff Liv (Thor Heyerdahls første kone). I 1956 giftet de seg. I 1957 kom boken «Med Liv ombord». Liv døde så tidlig som i 1969, mens Pebble, kvinnekjær, som han var, giftet seg igjen året etter. I 1983 giftet Pebble seg for tredje gang.

Bøkene fra Flyt Forlag kommer i et fast og forholdsvis lite format (11 x 17cm) – bøkene får plass selv i den minste bokhylle ombord i en båt! De er heftet, men med ekstra smussomslag. Opplagene er små, helt nede i 100 eksemplarer av enkelte titler.

Forfatter: James S. Rockefeller
Paperback – 11 x 17 cm 

Sider: 329

Kategori:
0

Your Cart