Red Admiral

kr 349,00

ommeren 1977 vinket Diana og Stein Hoff og deres to barn, Elisabeth og Martin, farvel til familie og venner. Års slit og planlegging hadde gitt resultater, nå skulle familien Hoff seile jorda rundt i egen båt: «Red Admiral» – 39 fot og optimistisk oppkalt etter sommerfuglen som drar sydover om vinteren.

Familien på fire ble etter hvert til fem – Robert «mønstret på» i New Zealand. Turen varte i hele fem år og var full av dramatiske episoder, men også hyggelige og uforglemmelige møter med mennesker og steder rundt om i verden.

«Det beste av alt var å oppleve turen sammen, som en familie. Enten vi var på nye, fremmede steder – eller mutters alene langt til havs. Blåste det da opp til storm, surret vi alle kluter, skalket lukene og lot Admiralen bokstavelig talt seile sin egen sjø. Og så laget vi pannekaker og spilte gitar under dekk til uværet ga seg.»

Stein Hoff ble født 29. august 1945 i Oslo, vokste opp i Sandefjord. I 1964 begynte han på legestudiet i Glasgow der han møtte sin fremtidige livsledsager – Diana. Begge var ivrige roere, men etter bryllup og to barn bestemte de seg for å dra på jordomseiling. Turen med «Red Admiral» varte i 5 år. Det ble senere flere turer med Admiralen, men etter hvert også i robåt – blant annet over Atlanteren. Stein og Diana er nå på langtur med katamaranen «White Admiral» (se: www.whiteadmiral.com), en tur kombinert med besøk i Norge et par ganger i året – for å treffe familie og jobbe.

Forfatter: Stein Hoff
Hardcover – 11 x 17 cm 

Sider: 365

Kategori:
0

Your Cart