Arr

kr 298,00

Nicolai er en følsom, boklig elleveåring fra Oslos vestkant. Han kommer på sommerferie til en liten sørlandsby noen år etter første verdenskrig, Der blir han venn med Jan, får kysse den uoppnåelige Marie og blir en del av guttegjengen fra Tangen, sjøfolka, losene og arbeidernes bydel. En fremmed verden åpner seg for Nicolai.

Trettiåtte år seinere, under gjenreisningen og den kalde krigen, møtes de igjen i den lille byen. Nicolai og Jan har gått forskjellige veier i livet og bærer på hver sin historie, men har aldri glemt den sommeren. De finner tilbake til det dype vennskapet.

I dialog og opplevelser tar forfatteren leserne med på en levende kulturell, økonomisk og politisk reise gjennom kystbyens tjuende århundre. Ei bok med mye varme, følelser og refleksjoner.

Forfatteren Knut Henning Thygesen er født i 1953 og utdannet tømrer.  Han har et sterkt samfunnsengasjement og har vært ordfører i Risør. Thygesen har tidligere gitt ut ungdomsromanen «Skanser» som ble kjøpt inn av Norsk kulturråd.

0

Your Cart